14 січня 2021

Дитячі ніжки дуже вразливі і тільки починають звикати до носіння взуття, тому до вибору треба підходити з особливою педантичністю і увагою. У цій статті ми поговоримо про те, як правильно вибрати мокасини.

Основні критерії, яким повинні відповідати мокасини

Перше, на що потрібно звернути увагу – це гнучкість підошви. Вона повинна бути еластичною, добре гнутися. Гнучка підошва сприяє виробленню правильної координації рухів малюка, не сковує його стопу і допомагає відчувати рельєфність поверхні дороги, що важливо для усвідомлення навколишнього світу.

Також при виборі мокасин слід звернути увагу на:

  1. Правильно підібраний розмір. Взуття має добре облягати стопу, запобігаючи постійному зсуву з ноги. При цьому варто також звернути увагу, на те щоб моделі не здавлювали ногу, адже тісне взуття може натирати і принести дитині дискомфорт. Максимальний зазор між п'ятою дитини і задником повинен становити близько 1 сантиметра.
  2. Підошва повинна мати невеликий підйом. Невеликий каблучок сприяє формуванню правильної постави і ходи дитини. Повністю плоска підошва неправильно розподіляє навантаження і призводить до швидкої втоми ніг, неправильного формування стопи.
  3. Наявність зручної застібки. Маленьким дітям складно взуватися самостійно, вони часто затоптують задники. Щоб уникнути деформації взуття, що в наслідок відіб'ється і на стопі малюка, краще віддати перевагу моделям зі зручною застібкою, що допомагає надійно фіксувати мокасини на нозі, і не стоптує задник взуття.

З якого матеріалу повинні бути мокасини?

Вибір матеріалу дуже важливий для забезпечення комфорту дитини. Звичайно, з огляду на те, що дитина росте швидко, нераціонально купувати занадто дороге взуття. Але не варто також купувати взуття, виготовлене з низькоякісного матеріалу. Для мокасин хороший матеріал – натуральна шкіра або якісний текстиль. Також допустимо придбання взуття із високотехнологічних синтетичних матеріалів, які дозволяють нозі дихати, не створюють ефекту парової лазні. Нога дитини не повинна потіти у взутті, а для цього потрібно забезпечити хорошу циркуляцію повітря.

Також варто звернути увагу на якість швів і м'якість матеріалу. Занадто жорстка тканина виробу може приносити дискомфорт, а грубо зроблені шви натирати ногу при ходьбі. Як матеріал підошви краще віддати перевагу термоеластопластику або поліуретану. Не варто брати речі з підошвою з полівінілхлориду, поверхня такої підошви занадто гладка і слизька.

Який колір вибрати?

Вибір кольору мокасин індивідуальний і ґрунтується на особистих уподобаннях дитини та її батьків. Але ми рекомендуємо звернути увагу на не маркі кольори. З огляду на те, що дитина багато рухається і часто грає на дитячих майданчиках, світле взуття потрібно часто чистити, що буде позначатися на її зовнішньому вигляді. Вибираючи яскраві, але не мазкі тони, можна зберегти зовнішній вигляд виробу протягом усього сезону. Наприклад, замість білих мокасин, можна вибрати пісочні відтінки, вони зараз в моді, і на такому взутті будуть менше помітні забруднення.

Також потрібно враховувати, із чим носити буде дитина мокасини. Хороший смак в одязі потрібно прищеплювати з дитинства, тому на поєднання кольорів в одязі потрібно звертати увагу дитини з ранніх років.

Де купити дитячі мокасини?

Комфортний варіант, що дозволяє швидко, без особливих зусиль придбати хороше і якісне взуття – наш інтернет-магазин. Вибираючи товар, зверніть особливу увагу на його опис, розмірну таблицю, а також уважно перегляньте фотографії. Велика розмірна сітка дозволить підібрати моделі взуття на різний вік.