16 листопада 2020

Проблематика, чи можна носити взуття без устілки, дозволяється не тільки питанням про зручність такого варіанту комплектації, але і захисними функціями підошви, які в рази знижуються. Взуття без устілок не тільки не продається, але і не рекомендується лікарями. Однак її вид і властивості залежать в основному від призначення взуття за:

  • сезонністю;
  • родом заняття людини (перебування в приміщенні або на вулиці);
  • температурним режимом регіону.

Якщо людина більшу частину часу перебуває поза опалювальних приміщень або температура дуже низька, то без спеціальних устілок з термо-ефектом не обійтися.

Спортсмени-лижники і туристи, які віддають перевагу відпочинку не в літній період, а також всі, хто потребує захисту від проникнення холоду внаслідок низьких температур, вибирають не просто звичайні устілки, а й цікавляться про наявність у них специфічних властивостей – збереження тепла без акумуляції пара від руху.

Як працюють термоустілки?

Даний вид устілок дозволяє нагрівати стопу до оптимальної температури і одночасно виводити пар, що виділяється порами людини при фізичних навантаженнях. Таким чином, ноги не тільки захищені від переохолодження через зовнішніх чинників, але і не будуть холодними з причин зайвої активності самого власника таких устілок.

Як вибрати термоустілки?

Існує 2 великі групи термо устілок:

  • Одноразові. Їх створюють з гріючої речовини, обшитої спеціальним захисним матеріалом. Зігрівати може певна концентрація цілого спектра речовин: залізо з активованим вугіллям, сіллю і вермикулітом, активованих в хімічній реакції водою. Не знаючи потрібної кількості і не маючи певних матеріалів, можна не тільки не досягти бажаного ефекту, а й отримати опік ступень. Створені професіоналами одноразові устілки за 15 хвилин розігріваються до 35-40 градусів С і зберігають цю температуру протягом 8, а то і 12 годин.
  • Багаторазові. Конструкція передбачає 2 різновиди: на батарейках-акумуляторах або з кабелем – джерелом струму від зовнішніх носіїв. В обох випадках присутнє карбонове волокно (як нагрівальний елемент) і герметизуючий зовнішній матеріал, що робить експлуатацію безпечною. При спробі створити саморобні багаторазові термоустілки, можна отримати певний удар струмом. Розігрів йде до 45-50 градусів С. Акумуляторні багаторазові устілки тримають тепло до 6 годин.

Підібрати потрібну конфігурацію по типу устілки слід, виходячи з принципів доцільності для конкретного випадку. Розроблені професіоналами термоустілки повністю виконують свої функції і мають гарантію якості.

Багаторазові термоустілки відрізняються за розміром, а одноразові – універсальні. Підбираючи розмір, враховують, що впритул її не вкладеш правильно, а маленькі на розмір залишатимуть певну область ступні, що не зігріта. Тут діють загальні правила із підбору устілок і співвідношенню їх з розміром самого взуття.

Як носити термоустілки?

При носінні обидва варіанти термо устілок приймають анатомічну форму ноги. Але потрібно розуміти, як правильно вкласти термоустільки в взуття. Для початку одноразові моделі слід трохи розім'яти, перш ніж активується хімічна реакція із нагрівання. Потім одно- або багаторазова устілка вкладається в взуття та розрівнюється так, щоб виключити вигини і зминання. Багаторазові після вкладення активуються. Якщо присутній шнур, його акуратно розгладжують, щоб він також не перехилявся і не заважав під час ходьби.

Перед виходом на вулицю, рекомендується трохи пройтися по коридору, щоб переконатися в комфорті носіння.

Щоб продовжити термін служби багаторазової моделі, потрібно знати і як правильно носити термоустілки, і як за ними доглядати. Акумуляторні заряджають зазвичай протягом ночі. Важливо, щоб вони тривалий період не були підключені до току при повній зарядці (на що зазвичай вказує сенсор).

Після використання устілок, їх акуратно виймають і зберігають в непохитному вигляді, щоб не пошкодити карбоволокно. Вилучати із взуття рекомендується для провітрювання самого взуття, нівелювання неприємного запаху.

Інтернет-магазин дитячого оптового взуття «Супер опт» має в своєму розпорядженні широкий асортимент термоустілок від провідних виробників. Відмінна якість і варіативність типів виробів дозволяють підібрати оптимальну пару за всіма потрібними параметрами.