23 грудня 2021

Термоустілки – відмінне рішення для холодної пори року. Вони дозволяють ногам не мерзнути за холодних температур. Розгляньмо детально, що таке термоустілки, як їх краще використовувати і вибирати.

Принцип роботи термоустілок

Щоб зрозуміти, як працюють термоустілки, необхідно розібратися з основним їх завданням. Головна мета застосування подібних виробів – зігрівання ступнів за низьких температурних режимів. Розглянемо основні види:

  1. Одноразові. Створюються з екологічно безпечних та чистих матеріалів. У складі гріюча речовина, що складається із заліза, вугілля, солі, вермікуліту. Також є вода, що покращує хімічну реакцію між іншими деталями складу. Цей склад упаковується у спеціальний матеріал для захисту, що нівелює можливість пошкодження. Щоб активувати такий тип устілок, потрібно їх спочатку розім'яти. На таке нагрівання знадобиться до 15 хвилин. Роботи пристроїв вистачить на 8-12 годин. Рівень тепла досягає 40 градусів, що дуже комфортно при морозній погоді.
  2. Багаторазові. Їхня робота прив'язана до джерел живлення, у них є кабель USB, він легко підключається до PowerBank. Нагріваючим елементом виступає волокно карбону, воно розташоване у верхній частині устілки, щоб гарантувати рівномірний температурний показник. Контактуючи з ногами, устілка набуває анатомічної форми ступні, ходити з такими пристроями дуже зручно. Температурні показники не більше 45-50 градусів. Багаторазові устілки можуть мати вбудований акумулятор, що гарантує безперебійну роботу протягом 6 годин. Також зустрічаються провідні моделі, їхнє харчування походить від зовні розміщених енергетичних джерел.

Також розповімо кілька порад, як вибрати термоустілки.

Вибір моделі відбувається індивідуально, виходячи зі своїх переваг, а також сфери застосування. Якщо ви плануєте багато працювати за холодної погоди, віддавайте перевагу багаторазовим варіантам. За нетривалого перебування на вулиці можна вибирати і одноразові моделі. Також беріть до уваги товщину устілок. Занадто щільні варіанти не будуть зручними під час ходьби.

Не забувайте і про розміри. Одноразові варіанти зазвичай універсальні, а ось багаторазові слід підбирати, виходячи з параметрів стегна. Відмовтеся від ідеї купувати устілки, що будуть «впритул», оскільки мають надмірне ущільнення.

Якою стороною класти термоустілки?

Перед тим, як правильно укладати термоустілки, їх необхідно активувати. Спочатку потрібно трохи розім'яти, щоб активувати хімічні елементи. Розібратися, якою стороною носити легко, оскільки верхня частина буде з хутром або спеціальним утеплювачем. Розташування устілок виконується так, щоб на поверхні не утворилися заломи чи загини.

Одноразові устілки відкриваються лише перед застосуванням. Їх необхідно вкласти у взуття або відклеїти стрічку та акуратно приклеїти устілки на носок, так, щоб початок був на пальцях.

Принцип, як носити багаторазові устілки такий самий, оскільки поверхня повинна бути рівною, не перекручуватися в процесі носіння. Перед виходом на вулицю обов'язково пройдіться у устілках будинку, щоб за наявності дискомфорту все виправити.

Де придбати термоустілки?

Термостельки краще купувати у спеціалізованих магазинах, не займайтеся самостійним виготовленням таких виробів. Краще проконсультуватися з фахівцями перед покупкою, щоб підібрати модель, яка дійсно сподобається і підійде під цілі.